• 23 Eylül 2024 17:12
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Dertour’un yaz sezonu satışlarında Türkiye birinci destinasyon

Bu haberi dinleyin
23 Eylül 2024 Dertour’un yaz sezonu satışlarında Türkiye birinci destinasyon

Alman turizm grubu Dertour’un yaz sezonu satışlarında Türkiye, İspanya’yı da geçerek birinci sıraya oturdu.

Her 5 kişiden biri Türkiye’de tatil yaptı

Dertour Group bünyesindeki tur operatörleri Dertour, ITS Reisen ve Meiers Weltreisen bünyesinde en fazla tatil satışı yapılan ülkenin Türkiye oldu. Dertour Group'un her 5 müşterisinden biri haziran-eylül arasındaki dönemde tatil için Türkiye'yi tercih etti.

Türkiye'ye yapılan rezervasyon sayısının geçen yıla kıyasla yüzde 18 arttığını ve an itibariyle pandemi öncesi seviyeye ulaştığını söyleyenDertour Ürün Müdürü Sven Schikarsky, yaz sezonu itibariyle Türkiye'nin yüzde 48'lik artışla İspanya'yı geride bıraktığını belirtti. Aynı dönemde İspanya'nın yakaladığı artış oranı ise yüzde 11 oldu.  Yaz sezonunda Dertour'un en fazla satış yaptığı üçüncü destinasyonun yüzde 14 artış kaydeden Yunanistan olurken yüzde 19 artışla dördüncü sırada yer alan Almanya izledi. Bu ülkeleri Mısır ve İtalya takip etti.

Dertour'un yaz sezonunda Mısır satışları yüzde 75, Malta satışları yüzde 60, Fas satışları yüzde 47 ve Tunus satışları yüzde 22 artış gösterdi.

Her üç aileden biri Türkiye’yi tercih etti

Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Türkiye’deki artışların dikkat çekici olduğuna değinen Dertour Ürün Müdürü Sven Schikarsky, özellikle ailelerin tercihlerinde Türkiye’nin öne çıktığını belirtti. Schikarsky, her üç aileden birinin Türkiye’yi tercih ettiğini kaydetti.

FTI’nin iflası etkili oldu

Yaz sezonunda elde edilen sonuçlarda rakip turizm grubu FTI’nin iflasının da etkili olduğunu dile getiren Schikarsky,FTI müşterilerinin diğer tur operatörlerine dağıldıklarını belirtti. Ancak artışlardaki yegane nedenin FTI’nin iflası olmadığının altını çizen Sven Schikarsky, kendilerinin rakipleri iflas etmeden önce de iki haneli artış öngördüklerini, birçok destinasyondaki olumlu kur etkisinin de olumlu bilançoda rol oynayan önemli etkenler arasında yer aldığını ifade etti.

 

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz