• 10 Ocak 2024 22:12
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

DER büyüyor. İngiliz Solmar Villas'tan sonra DR Hospitality’i aldı

Bu haberi dinleyin
10 Ocak 2024 DER büyüyor. İngiliz Solmar Villas'tan sonra DR Hospitality’i aldı

Almanya seyahat pazarının 3. Büyük grubu DER Touristik kendi ülkesi ve Avrupa’da büyüyor.

Geçtiğimiz günlerde tur operatörü Solmar Villas’ı satın alan DER bu kez de otelcilik şirketi DR Hospitality'nin çoğunluk hissesini devraldı.

DR Hospitality, Eylül 2021'den bu yana DER Touristik Group ile Deutsche Seerederei (DSR) arasında bir ortak girişim olarak varlığını sürdürüyor. DR Hospitality,'da otel yönetim şirketi DSR Hotel Holding ile Arosa Resorts & Hideaways, Mira, Aja ve Henri markalarının yanı sıra Neptun (Warnemünde) ve Louis C. Jakob (Hamburg) markaları altında 1.800 çalışanıyla toplam 22 otel işletiyor.

Daha da büyümenin temelini atıyoruz

DER Touristik Hotels & Resorts, DR Otelcilik sektöründeki payını yüzde 24,9 artırarak yüzde 74,9'a çıkararak çoğunluğu elinde tutuyor. DER Touristik Group'un Orta Avrupa CEO'su Ingo Burmester, tren ve araba ile ulaşılabilen tatil destinasyonlarının gelecekte giderek daha ilgili hale geleceğine inanıyor. Burmester, "Bu adımla artık daha fazla büyümenin temelini atıyoruz. Deutsche Seereederei ile birlikte gelecekte pazarda ortaya çıkacak fırsatlardan daha da fazla yararlanmak istiyoruz" diyor.

DER Touristik için otel bölümü bir bütün olarak Ingo Burmester'ın stratejik büyüme alanları olarak tanımladığı önemli bir alandır. Grup bu alanda daha fazla yer almak venı zamanda yatırım yapmak istiyor. DER Touristik, bu amaçla MSC Cruises'a katılan Georg Schmickler'in 2023 yılı sonuna kadar liderliğini yaptığı DER Touristik Otel Bölümü'nü kurdu .