• 16 Eylül 2024 07:22
  • 0
  • 4 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Denizli’de hedef “turizm kenti” olmak

Bu haberi dinleyin
16 Eylül 2024 Denizli’de hedef “turizm kenti” olmak

Denizli kenti olma yolunda harekete geçti. Denizli Büyükşehir Belediyesi, kenti olmak hedefiyle 'Denizli Geleceğini Tasarlıyor' konferansı düzenledi.

Dünya gazetesinden Hayati Arıgan’ın haberine göre, konferansta, gecelik konaklama yapan 2,5 milyon turistin bir gece daha konaklama yapması halinde yılda 250 milyon euroilave gelir sağlanacağına dikkat çekildi.

‘Denizli Geleceğini Tasarlıyor’ ismiyle 10-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenen arama konferansı (ortak akıl yaratmayı amaçlayan katılımlı bir planlama metodolojisi) gerçekleştirdi. Konferansta alanında uzman profesyonel ekipler, şehrin sektör temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi ve sektörünü masaya yatırdı. Denizli’nin ve marka kent olması için bir üst politika belgesi ortaya çıkarıldı. Arama konferansında, önceliklendirilen hedeflerin sırasıyla projelendirip hayata geçirilmesi planlanıyor.

2.5 milyon turistten ekstra 250 milyon gelir hedefi


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı, “Hierapolis, Laodikeia, Tripolis, Herakleia, Attuda ve Colossae gibi 30’a yakın antik şehir, 21 ören yeri, 20’den fazla höyük, 4 müzemiz var. Türkiye’de bu zenginliğe sahip neredeyse tek şehir konumundayız. Bu tarihi zenginliğimizin şehre daha fazla katkı sağlamasını hedefliyoruz.de atacağımız adımlarla şehre gelen turist sayısını ve şehrin elde ettiği gelirini artırmak istiyoruz. Eğer şehrimize yılda gelen 2,5 milyon turistin 1 gece fazladan konaklamasını sağlayabilirsek, kişi başı 100 avrodan 250 milyon avroya ekstra geliri elde edebiliriz” dedi.

“Pamukkale’yi Denizli’ye kazandıracağız”


Türkiye’nin ve dünyanın en büyük değeri olan Pamukkale’nin Denizli’ye ait olmadığını belirten Çavuşoğlu, “Denizli’nin en önemli değerlerinden bir tanesinin Denizli’nin olmaması gibi bir durum var. Pamukkale travertenleri, Kültür velığı’na bağlı ve geliri gelirlerinden sadece yüzde 5’lik kesimi Denizli’ye geliyor. Kiralama usulü ile ören yerleri de kiraya verilen Pamukkale’den bahsediyoruz. Pamukkale’nin yeniden Denizli’ye kazandırılması noktasında her türlü mücadeleyi vereceğiniz. 2025’te Pamukkale ören yeri kiralama süresi bitiyor. Bunu almak için elimizden geleni yapacağız. Pamukkale şehrimizin olursa bu yolculuk içerisinde yol haritamızın daha hızlı ilerleyecek” dedi.

En çok turist Uzakdoğu’dan


Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Yabancı turist sayısı daha fazla. Kenti en çok ziyaret eden ülkeler sırasıyla; Güney Kore, Çin, İtalya, Malezya, Endonezya,, ABD, Brezilya, ve Japonya. Yabancı turist bakımından ana hedefimiz de Uzak Doğu ve Avrupa ülkeleri” diye konuştu. Şehirde en çok tercih edilen bölgelerin Hierapolis ve Laodikeia antik kentleri olduğunu belirten Çavuşoğlu, “2023 yılında Hierapolis’i 2 milyon 190 bin 218 kişi, Laodikeia’yı 117 bin 586 kişi, Atatürk Evi ve Etnografya Müzesi’ni 28 bin 11 kişi ziyaret etti. 2024 yılı sonunda bu sayıların artış göstereceği ön görüyoruz” dedi.

  1. Turizm sanayiye ek bir vagon olacak


Denizli’nin sanayide önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu; konfeksiyon, elektrolitik bakır tel ve kablo, demir-çelik ve meta eşya, doğal taş, makine imalat, gıda-içecek ve şarapçılık olmak üzere 6 sektörün öne çıktığını kaydetti.

Şehirde; 8 tane 5 yıldızlı, 8 tane 4 yıldızlı, 4 tane 3 yıldızlı, 6 tane de butik otelin yer aldığını belirten Çavuşoğlu, turist sayısı arttıkça yatırımların artacağını söyledi. Çavuşoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Denizli Büyükşehir Belediyesi, yatırımcılara imar konusunda her türlü desteği sağlıyor ve sağlamaya devam edecek.

Arama konferansı sonrası çalıştayı ile de Ege ve Akdeniz Bölgesi’ninde öne çıkan şehirleri ile proje çalışmaları hedefleniyor. Arama konferansının temasını oluşturan VisitDenizli projesi için de paydaş toplantıları gerçekleştirilecek. Şehrin marka değerini arttıracak altyapı ve tanıtım çalışmaları ve arama konferansının çıktılarıyla yol haritası çizilecek.

Ulusal ve uluslararası festivaller, kentin çeşitliliğini ve sürdürülebilirliğini sağlayıcı aktiviteler, kongreler, alternatif rotaları hedeflenen çalışmalardan bazıları. Çal ve Buldan başta olmak üzere diğer ilçelerin güzelliklerini ön plana çıkarmak için elimizden geleni yapacağız.”

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz