• 11 Temmuz 2024 07:44
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Danimarka’da kirlettiğini temizleyen, çevreyi koruyan turist ödüllendiriliyor

Bu haberi dinleyin
11 Temmuz 2024 Danimarka’da kirlettiğini temizleyen, çevreyi koruyan turist ödüllendiriliyor

Turizmin zararlı etkileriyle karşı karşıya kalan ya da aşırıi önleyen destinasyonlar seslerini yükseltiyor. Bu nedenle Barselona, ​​2029 yılına kadar sezonluk kiralamaları yasaklamayı planlıyor. Japonya , Fuji Dağı için bir ölçü ve giriş ücreti getiriyor. Amsterdam şehrine gelince, yeni otellere dur diyor .

Avrupa'ya yayılan bu zorlayıcı önlemlere karşı Kopenhag farklı bir yaklaşım deniyor: Sorumlu davranan ziyaretçileri ödüllendirmek.

Ücretsiz kafeler ve müzeler

15 Temmuz'dan 11 Ağustos'a kadar, bisiklete veya trene binmek, şehrin bakımına yardımcı olmak, şehir bahçesinde çalışmak gibi saygılı seyahat davranışı sergileyen turistler ödüllendirilecek. Danimarka'nın başkenti onlara ücretsiz öğle yemeği, bir fincan kahve, kano gezisi ve hatta müzeye giriş sözü veriyor. Bu, hem turistlere hem de bölge sakinlerine açık olan “CopenPay” kampanyasıdır.

Visit Copenhagen "İklimle ilgili tüm eylemler önemlidir" diyor. Somut olarak destinasyon bu tür ödülleri tetikleyen 24 aktivite sunuyor . Dolayısıylanı zamanda atık toplamak ve deneyiminizi sosyal ağlarda  paylaşmak şartıyla ücretsiz olarak kanoya binmek mümkün .

Danimarka 2022 yılında yaklaşık 31 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırladı.