• 12 Kasım 2023 22:00
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Daha az turist daha çok gelir” trendi dünya genelinde yükseliyor

Bu haberi dinleyin
12 Kasım 2023 “Daha az turist daha çok gelir” trendi dünya genelinde yükseliyor

 

İspanya’da başlayıp diğer ülkelere de yayılan ziyaretçi sayısını artırmaktan çok gelirini artırma eğilimi/trendi dünya genelinde yayılıyor.

Mastercard sponsorluğunda hazırlanan Harvard Business Review raporunda, işletmelerin yarısından fazlasının müşteri kişiselleştirmeyi gelir ve kârı artırmanın önemli bir yolu olarak gördüğü belirtiliyor.

Konu geçen hafta yapılan WTM Londra Fuarı için hazırlanın raporda yer aldı.

Oxford Economics işbirliğiyle hazırlanan WTM Küresel Seyahat Raporu’nda Uluslararası seyahat edenlerin sayısı 2019'dan 2023'e yüzde 3 azalırken, gelirin pandemi öncesine göre yüzde 19 arttığı belirtiliyor.

WTM Küresel Seyahat Raporu’nda 2023 yılında yapılan/yapılacak tatil amaçlı seyahatlerin 2019'dakinin yüzde 10 gerisinde, bu gezilerde yapılan harcamaların ise 2019'un üstünde olduğu belirtiliyor.

WTM Küresel Seyahat Raporu'nun bulgularına göre 2033 yılına gelindiğinde harcamalar ziyaretçi sayısından daha çok artacak. Bunun itici güçlerinden biri de Çin, Hindistan ve Endonezya'da yurtdışına seyahat etme gücü olan hanelerin sayısındaki önemli artış olacak.