• 07 Ağustos 2024 03:01
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Corendon satışlarının yüzde 50’si tur operatörleri kanalı iledir”

Bu haberi dinleyin
07 Ağustos 2024 “Corendon satışlarının yüzde 50’si tur operatörleri kanalı iledir”

 

Corendon Airlines’ın önümüzdeki dönemde Pazar yelpazesi ve yolcu profilini değiştirmeye odaklanacağı, halen en önemli satış kanalı olan tur operatörlerinin böyle olmaya devam edeceği bildirildi.

Aralarında; Crossair,, Swiss, Germanwings ve Eurowings’in de olduğuı havayollarında çalıştıktan sonra son olarak bulunduğu MSC Cruises Genel Müdürü görevinden haziranında Corendon Satış ve Pazarlama Müdürlüğüne geçen Christian Hein şirketin yeni hedeflerini anlatırken “FTI'ın iflası bizi yaraladı ve işimizde bir iz bıraktı. Ama hiçbir şekilde bizim açımızdan varoluşsal bir sonucu yok” diyor.

Christian Hein’da yayınlanan Fvw dergisine yaptığı açıklamada şirketin konumu ve yeni hedeflerini anlatırken şunları söylüyor.

Orantısız bir büyüme vardı

Pandemiden sonra Corendon orantısız bir şekilde büyüdü. Bu, havalimanları da dahil olmak üzere neredeyse tüm alanlardaki personel açısından pandemi sonrası altyapı için çok hızlıydı. Bu da operasyonel sorun yaşamamıza neden oldu. Sonuç olarak çok sayıda kısa süreli uçuş iptali yaşandı. Bu bilanço açısından iyi değildi. İstikrarlı bir uçuş programı ve uçuş operasyonları en büyük önceliğimizdir. Odak noktamız bu ve operasyonel olarak çok memnunuz. Deneyler şu anda sıralı değil. Sürdürülebilir bir şekilde kârlı kalmak istiyoruz; bu, mevcut 2024/25 yaz ve kışları için geçerlidir. Kışlarında ise her zaman olduğu gibi sezonluk olarak uçuş tarifemizi biraz daraltıyor ve diğer havayollarına da uçak kiralıyoruz. 2025 yılı yaz uçuş tarifesini yakın zamanda yayınlayacağız. 

Tur operatörleri odak noktamızdır 

Ana pazarlar, Avusturya, İsviçre, ve giderek artan oranda Doğu Avrupa'dır. Bunu başarmak için birçok alanda pazarlamaya odaklanıyoruz, örneğin sosyal medya kanallarında çok daha aktifiz. İlk radyo spotları yayınlandı ve bağlantılı TV de iyi bir erişime sahip. Ancak bir şeyi de çok açık bir şekilde belirtmek isterim: Tur operatörleri bizim en önemli satış kanalımızdır ve öyle kalacaktır. En büyük odak noktamız bu.

Satışlarımızın yüzde 50'si tur operatörleri kanalıyla oluyor. Tur operatörlerine güvenen bir tatil havayoluyuz ve öyle de kalacağız. Hollanda'da kendi büyük tur operatörümüz bile var. Orada işlettiğimiz dört uçak çoğunlukla kendi organizatörümüz adına uçuyor.

Başkalarından öğreneceklerimiz var

Sun Express şu anda pazarına odaklanmış durumda ve burada pazarlamaya yoğun yatırım yapıyor. Bu gelecekte bizim için de çok önemli olacak. Ancak başkalarından da öğrenebiliriz: Örneğin Pegasus'un, Corendon'un gelecekte daha güçlü hizmet verebileceği bir pazar olan İstanbul'da güçlü bir varlığı var.

Hollanda'daki dördü hariç 34 uçağımız hizmette. Hepsi iyi bir kapasite kullanımıyla uçuyor, genellikle ortalama yüzde 90'ın üzerinde. Bunun nedeninı zamanda insanların daha uzaklara seyahat etmek istemesi ve Türkiye, ve'daki destinasyonlarımızın popüler olmasıdır. İşimizin yüzde 70’ini Türkiye ile yapıyoruz ve’nın hemen her yerine onlara hizmet veriyoruz. Genişlik bizim gücümüzdür.

Almanya pazarı çok önemli. Satış hacmimizin yaklaşık yüzde 60'ını oluşturuyor. Düsseldorf, Köln/Bonn ve Hannover'de ikişer uçakla istasyon işletiyoruz, Nürnberg'de de jet var. Haftalık 150'den fazla Türkiye servisimiz ile'nın 21 havalimanından uçuyoruz. Şu anda'ya ve'dan toplam 220 uçuş sunuyoruz. Teklifimizi sıklıkla Sun Express gibi diğer havayollarının teklifleriyle tamamlıyoruz.