• 10 Eylül 2024 14:33
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Çin sağlık sektörünü yabancılara açıyor

Çin, yabancı yatırımcıların belirlenen şehirlerde hastane işletmesine ve biyoteknoloji alanında faaliyet yürütmesine izin vereceğini duyurdu.

Bu haberi dinleyin
10 Eylül 2024 Çin sağlık sektörünü yabancılara açıyor

Çin Ticaretlığı, Ulusal Sağlık Komisyonu ve Ulusal Sağlık Ürünleri İdaresi tarafından duyurulan yeni düzenlemeye göre yabancı yatırımcıların Pekin, Tiencin, Şanghay, Nancing, Sucou, Fucou, Guangcou, Şmcm şehirleri ile Haynan eyaletinde hastane işletmelerinin önü açılıyor. 

Ayrıca, Pekin ve Şangay şehirleri ile Guangdong ve Haynan eyaletlerinde biyoteknoloji sektöründe de yabancı yatırımcıların faaliyet yasağı kaldırılıyor. Bu düzenlemeyle yabancı yatırımcılar artık insan kök hücresi ve gen teşhis teknolojilerinde araştırma ve uygulama yapabilecek, ulusal düzeyde geçerli seri üretim ve pazar lisanslarına başvurabilecek. 

Bu nedenle önümüzdeki yıllarda Çin’de sağlıkinin büyümesi öngörülüyor.

Çin Ticaretlığı ile Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, yabancı sermaye yatırımcılarının yasaklandığı sektörleri içeren "negatif liste "nin güncellenmiş halini de yayımladı. En son 2021 yılında güncellenen negatif listenin yeni halinde imalat alanındaki tüm sektörlerde yabancı yatırıma yönelik kısıtlamalar kaldırılırken, kısıtlama uygulanan toplam sektör sayısı 31'den 29'a düşürüldü. 

İmalat sektörü dışında, Pekin, Şanghay, Şıncm ve Haynan'daki serbest ticaret pilot bölgelerinde bulut bilişim, internet veri merkezleri, içerik iletim ağları ve internet servis sağlayıcıları gibi katma değerli telekomünikasyon hizmetlerinde yabancı sermaye kısıtlamaları kaldırıldı.

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz