• 11 Mart 2024 11:46
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Booking.Com: Nedir bu ceza ve kısıtlamalar, neden bizden korkuluyor

Bu haberi dinleyin
11 Mart 2024 Booking.Com: Nedir bu ceza ve kısıtlamalar, neden bizden korkuluyor

Rezervasyon sistemi Booking CEO'su Glenn Fogel, şirketine kesilen cezalar ve getirilen kısıtlamaların nedeninin kendilerinden korkunun ifadesi olduğunu söyledi.

Booking CEO'su Glenn Fogel 6 Mart’ta yürürlüğe giren Dijital Piyasalar Yasası (DMA) ile ilgili yaptığı açıklamada konuyla ilgili niceliksel bildirim kriterlerini karşıladıklarını 1 Mart'ta Avrupa Komisyonu'na bildirdiklerini istenen koşullara uyacaklarını belirterek "Booking.com, DMA'nın geçerli olduğu ilk Avrupa platformu olacak ve bunı zamanda seyahat sektöründeki hem tedarikçiler hem de tüketiciler için seyahat ekosistemine kattığımız katma değeri gösteriyor. Biz "Devam edeceğiz" tutarlılığı sağlamak ve Avrupa seyahat ekosisteminin adil ve küresel olarak rekabetçi kalmasını sağlamak için bu tartışmaların AB düzeyinde yapılmasının önemli olduğuna inandığımız için DMA'ya yapıcı bir yaklaşım benimsiyoruz” dedi.

Fogel kendilerine karşı izlenen tutumun korkudan kaynaklandığını belirterek şunları söylüyor:

“Bizden neden bu kadar korktuklarını anlamıyorum. Belki seyahat sektöründeki diğer birçok şirketten daha büyük bir şirketiz, ancak diğerleriyle karşılaştırıldığında çok ama çok küçük bir şirketiz. Google'ın veya Meta'nın büyüklüğüne bakarsanız veya diğerlerinden biri, biz küçücük bir cüceyiz ve hangi sorunu çözmeye çalıştıklarından emin değilim. Sorun nedir? Yeterince rekabet yok mu? Bu alan dünyadaki en rekabetçi alanı.”