• 18 Haziran 2024 13:26
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Batan tur operatörlerinin yerine birini koyamadık. Türk tur operatörleri önemli”

Bu haberi dinleyin
18 Haziran 2024 “Batan tur operatörlerinin yerine birini koyamadık. Türk tur operatörleri önemli”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, FTI'nin iflası sonrası yaşanabilecek gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SKAL Antalya, geleneksel buluşmaları, Side Crystal Palace Luxury Resort & Spa’da gerçekleşti. Konuk konuşmacı olarak Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu’nun katıldığı toplantıya CHP Antalya Milletvekilici Sururi Çorabatır ile çok sayıda SKAL üyesi veci katıldı.

Batan tur operatörlerinin yerine kimseyi koyamadık

Konuk konuşmacı olarak toplantıda değerlendirmelerde bulunan AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu Alman tur operatörü FTİ'nin iflasının Türkiye ve Antalyai açısından çok daha vahim şeylere gebe olduğunu ifade etti. Kavaloğlu şöyle konuştu: " Otellere kalan borçları dışında, esasen bizi bekleyen tehlike daha büyük. Daha önce Türkiye spesialisti tur operatörleri battığında hiçbiri artı iki etmedi. Özellikle Türkiye spesialitesi olan tur operatörleri battığında hiçbirisinin yerine, hiç bir kimseyi koyamadık. Özellikle 2024-25 yıllarına pozitif bakmaya çalışıyoruz. 2025 yılının sacayağını oluşturan yaz anlaşmalarına baktığımızda bunu daha net olarak görebileceğiz. Bu batışı sadece bir’daki tur operatörünün batması olarak değerlendirmeyin.’da Türkiye’ye çok konsantre olan bir tur operatörünün batması olarak değerlendirin. Bunun için sonuçları finansal değerler ile değerlendirmek doğru değil. FTI’nin iflası ile ilgili destinasyon operasyonu yapan Meeting Potint’in durumunu çok karıştırmamak gerekiyor. Toz bulutu ortadan kalktı. Alacak verecek ilişkisi ile ilgili herhalde buın sonuna kadar her şey netleşir. Bu zor dönemi çok basiretli ve dirayetli atlattık diyebilirim. Buın sonunda alacak verecek ilişkisi ortaya çıktığında bir ihtimal destinasyon management olarak Meeting Point yoluna devam edebilir. Ben bunla ilgili yüzde yüz bir şey demem ama devam edebilir. FTI’nin batmasının sonuçlarırıdır, Meeting Point’in bu konuda yaşadıkları farklıdır. Bizim ülkemizi tercih eden misafirlerimizi de çok fazla mağdur etmemiz lazım. Bunlar netice itibarı ile bizlerin misafiri. Bizi tercih ettikleri gibi başka yerleri de tercih edebilirlerdi de. Dolaysı ile bizi tercih ettiklerinden dolayı cezalandırmak da söz konusu olamaz” (Halil Öncü)