• 24 Eylül 2024 09:42
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Barselona turist otobüslerindeki vergiyi dört katına çıkardı

Bu haberi dinleyin
24 Eylül 2024 Barselona turist otobüslerindeki vergiyi dört katına çıkardı

Barselona Kent Konseyi,  şehir merkezinde turist otobüslerinin faaliyetlerini sınırlamak için çeşitli önlemler alacağını açıkladı. 

Bu önlemlerden biri olan Zona Otobüs 4.0 projesinin en dikkat çekici girişimi , turist araçlarının şehirde park etmek için ödediği fiyatı dört katına çıkararak 20 avrodan 80 avroya çıkarmak.

2023 yılında şehirde toplam 222 alanda 156.000'den fazla durak olduğu, bunların yaklaşık 69.000'inin biniş ve iniş için, geri kalan 87.000'inin ise otopark için olduğu, bu alanlardan belediyeye yaklaşık bir milyon avroya gelir kaydedildiği belirtiliyor. Bu düzenlemenin kabul edilmesi halinde ise bu gelir 4 milyona kadar çıkabilecek. 

Proje, şehir merkezinde turist otobüsleri için park yerlerinin azaltılmasını, Barselona girişlerinde durakların uygulanmasını ve teknolojinin kullanımını da öneriyor. 

Ekonomiden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı, "Bugün Barselona şehrinde geceyi konaklayan bir turist yaklaşık 7 euro öderken, şehri tüm gün ziyaret eden bir kişi sadece 0,5 sent ödüyor, buna rağmen kamusal alanı da yoğun bir şekilde kullanıyorlar" dedi.  

Barcelona'da alınan diğer önlemler

Turistlere karşı aldığı "önlemlerle" bilinen Barcelona kısa zaman önce de turistlerin gecelik konaklamalarına ilişkin vergiyi maksimuma çıkarma, evlerin turistik amaçlı kiralanmasına engel ve cruiseları sınırlandırma projeleriyle konuşuluyordu. 

Esasen, Barcelona'nın bu tedbirleri Ciutat Vella gibi yoğun alanlarda megafon kullanımının yasaklanması ve 2015'ten beri yürürlükte olan otel moratoryumu ile başlamıştı, devamı da gelecek gibi görünüyor.

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz