• 22 Mayıs 2024 01:06
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Ersoy Yunanistan Kültür Bakanı Mendoni ile görüştü

Bu haberi dinleyin
22 Mayıs 2024 Bakan Ersoy Yunanistan Kültür Bakanı Mendoni ile görüştü

Kültür veı Mehmet Kültürı Lina Mendoni ile Atina'da görüştü. Görüşmede ve Türkiye, kültür ve alanındaki işbirliği olanakları ele alındı.

Ersoy ve Mendoni, Türkiye ulusal tiyatroları ve Atina Konser Salonu'nun ortaklaşa düzenlediği ve yapımcılığını üstlendiği "Romeo ve Juliet" oyununun bu başında İstanbul'da açılışının ardından Atina Konser Salonu'ndaki galasına katıldı . Üç dilde ( Yunanca ,ce ve Türkçe ) düzenlenen gösteride ve Türkiye'den oyuncular yer aldı.

Yunanistan'ın başkentine yaptığı ziyarette Akropolis ve Akropolis Müzesi'ni gezen ziyaretinin "iki ülkenin hem kültür hem de alanında ilişkilerini geliştirme isteğinde olduğunu söyledi.

Ersoy,  Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile Türkiye Başbakanı Recep Tayyip arasında Atina'da yapılan tarihi görüşmenin ardından açıklanan, 'ın Türkiye'den gelen yolculara hızlı geçişli geçici vizeyle 10 Yunan adasını ziyaret etme olanağı sağlama kararının "çok olumlu bir iklim" yarattığını ve Türkiye'den pek çok gezginin şimdiden Yunan adalarını ziyaret etmeye başladığını belirterek Türkiye'nin önümüzdeki dönemde'dan çok sayıda turist beklediğini, kültür alanında ortak girişimlerin hızlandırılması konusunda anlaştıklarını söyledi.