• 12 Temmuz 2024 02:53
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bakan Ersoy: Gece müzeciliğiyle hem gündüz hem de gece ziyaretçisi arttı

Bu haberi dinleyin
12 Temmuz 2024 Bakan Ersoy: Gece müzeciliğiyle hem gündüz hem de gece ziyaretçisi arttı

 

Kültür veı Mehmet, ‘Geleceğe Miras’ projesi kapsamında hayata geçirilen gece müzeciliği çalışmasıyla esnaf ve turistlerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, “Hem gündüz ziyaretçi sayısı arttı hem de gece ziyaretçisi” dedi.

Bakan Mehmet, Antalya’nın Gündoğmuş, İbradı ve Manavgat ilçelerindelığı tarafından yapılan çalışmalarla ilgili çeşitli incelemelerde bulundu., gazetecilere yaptığı açıklamadai 12a yaymak için ‘Geleceğe Miras’ projesi kapsamında çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Otellere hapsolan turist

Yazın gündüzleri çok sıcak olduğunu ve turistlerin otellerinden çıkamadığına vurgu yapan, “Geleceğe miras politikası ana kapsamlarından biri gece müzeciliği. Otellere hapsolmuş olan, yazın sıcaklığın yoğun olduğu noktalarda, gün batımından sonra da misafirlerimizin, ziyaretçilerin gezmesini sağlıyor. Bu bağlamda da bu sene itibariyle Batı Anadolu'dan başlayarak birçok noktada gece müzeciliğini hayata geçirdik” dedi.

Olumlu dönüşler geliyor

Gece müzeciliğinin turistlerin otellerinden çıkmasının sağlandığını aktaran, “Hem turistler hem esnaftan çok olumlu dönüşler geliyor. Hem gündüz ziyaretçi sayısı arttı hem de gece ziyaretçisi. Gece müzeciliğinin bir amacı da sezonu uzatmak, sezonu 12a yaymak, güneş dışında da deniz turistini destekleyecek yeni bir ürün sağlamak. Güneşin ve denizin popüler olmadığılarda kültürel faaliyetler açısından önemli. Ürün çeşitliliğinin destinasyon açısından da çok faydası oluyor. Özellikle farklı destinasyonlardan” dedi., Side gibi Türkiye’nin birçok yerinde kazıların 12 devam ettiğini de söyledi.