• 25 Eylül 2024 11:45
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

ATSO Moskova Hükümeti Bakanı ve heyeti ile görüşme sağladı

Bu haberi dinleyin
25 Eylül 2024 ATSO Moskova Hükümeti Bakanı ve heyeti ile görüşme sağladı

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sarı ve Genel Sekreteri Av. Aslı Şahin Tekin, Moskova Hükümeti Bakanı, Moskova Dış Ekonomik ve Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Sergey Cheremin, Moskova Hükümeti Bakanı Danışmanı Dr. George Abdullah M. Alzraykat, Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Vladislav Mischenko, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkaı Baş Danışmanı Dr. Cem Oguz, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Zeynep Tugçe İftibaiı Güç ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Toplantıda Bakan Cheremin, Moskova’da ortaya çıkan yeni fırsatlar ve açık sektörler hakkında kapsamlı bilgiler sunarak, Moskova ve Antalya arasındaki iş ilişkilerini ve iş birliklerini derinlestirerek her iki bölgeyi turizm, sağlık ve teknoloji alanlarında daha güçlü bir konuma taşımayı amaçladıklarını belirtti.

Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardimcısıı Vladislav Mischenko, Moskova'da birçok firmanın Turk şirketleriyle iş birliği kurma isteğini dile getirerek, Türk firmalarına her türlü destek sağlama konusunda yardımcı olabileceklerini vurguladı. Bakan Cheremin, Antalya’nın tecrübelerinden faydalanma arzusunu ifade ederken, özellikle turizm, tıp ve tarım teknolojileri alanlarında iş birliklerini geliştirme niyetlerini açıkladı.

Ayrıca, kreatif endüstrilere verdikleri önemin bir yansıması olarak sanatsal faaliyetlere destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Başkonsolos Sergey Vetrik, yeni başkonsolosluk binasının Antalya ile olan ilişkilerde yenilikçi bir ivme kazandirmasını dileyerek, Başkan Hacısüleyman'a destekleri için teşekkür etti.

ATSO Baskani Yusuf Hacısüleyman, Rusya Federasyonu Moskova heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni projeler ve işbirlikleriyle iki ülke ve şehir arasındaki temaların daha da yoğunlaşacağını yurguladı. 

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz