• 17 Temmuz 2024 09:15
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Aşırı turizme önlemler: Ranza yok, kısa süreli ev kiralamak yasak

Bu haberi dinleyin
17 Temmuz 2024 Aşırı turizme önlemler: Ranza yok, kısa süreli ev kiralamak yasak

 

İspanya’da dinmeyen aşırı ziyaretçi trafiğine yönelik protesto eylemleri devam ederken merkezi hükümet ve yerel yönetimler konuya ilişkin içinde yasakların da olduğu peş peşe önlemler alıyor.

Valensiya'da otel yasağı

Bu kapsamda Valensiya bölgesinde küçük otellerde ranza yasaklandı. Bu arada yeni oteller ile sahil arasında bulunması gereken minimum mesafe uzatıldı.

Bruno García'nın 'la Tacita de Plata' olarak bilinen yerde yasadışı turistik amaçlı konut artışını önlemek için bir yasa tasarısı hazırlandı. Tasarıda kıyıya 200 metreden daha yakın yere otel yapılması öngörülüyor.

Barcelona yasaklıyor

Barselona 2028 yılına kadar şehirdeki tüm turistik daireleri kapatma kararı almıştı.

Portekiz'de referandum

Portekiz'de de başkent Lizbon'da halk, turistlere günübirlik ev kiralayan şirketlere karşı referanduma gidilmesini istiyor.

Her yıl yaklaşık 27 milyon kişinin ziyaret ettiği ülkede yazlarındaki turist akınının kentteki ev fiyatlarını yüzde 186 arttırması nedeniyle vatandaşlar tarafından kısa dönem ev kiralayan şirketlerin yasaklanması için imza kampanyası başlatıldı. Yaz sonunda 9 bin imzanın belediye meclisine sunulmasıyla referandum yapılması bekleniyor.