• 15 Eylül 2024 23:56
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Antalya’da sonbaharda Almanya pazarının ağırlığı artıyor

Bu haberi dinleyin
15 Eylül 2024 Antalya’da sonbaharda Almanya pazarının ağırlığı artıyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, eylülından itibaren’dan gelen ziyaretçilerde önemli artışlar olduğuna dikkat çekti. 

Hürriyet gazetesinden Özge Esen’e sezonuyla ilgili bilgi veren AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, eylül ortası itibariyle Antalya’ya gelen yabancı ziyaretçi sayısının 12,5 milyonu aştığını kaydetti.

Ekimında Alman sayısı Rus sayısını geçecek

Almanya pazarının ağırlığının arttığına işaret eden Kavaloğlu, geçen yıl kente eylülında 485 bin ekimında ise 575 bin Alman geldiğini, bu yıl ise eylül ve ekimlarında 1 milyonun üzerinde Alman’ın Antalya’yı tercih edeceği bilgisini verdi. Kavaloğlurıca ekimında gelecek Alman sayısının Rus sayısını geçeceğini de ifade etti.

Kasım'da 400 binin üzerinde turist bekliyoruz

Kasımıyla ilgili de değerlendirme bulunan Kavaloğlu, “Kasımda fiyat avantajı ve iklim şartlarının el vermesiyle birlikte iyi bir kasımı geçireceğimizi düşünüyoruz. Fakat,’nın üçüncü büyük tur operatörü FTI Group’un iflasının etkisini hissedeceğiz. Çünkü Antalya’ya çok konsantre olan bir operatördü. Bu kışın biraz zorlanacağımızı düşünüyoruz. Geçen sene kasımında toplamda Antalya’da 400 bin turist sayısını geçmiştik. Bu sene de kasımda toplamda 400 binin üzerinde turist hedefliyoruz” dedi.

Kasım'dan Mart'a kadar Antalya'ya 1.5 milyon turist bekliyoruz

Kavaloğlu, “Aralıkta Antalya’ya gelen turist sayısı toplamda 315 bin. Ocakta 230 bin, şubatta 230 bin, martta ise 500 bin, bu yıl da kasımdan martına kadar 1 buçuk milyonun üzerinde turistin gelmesini bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Otel fiyatlarına da değinen Kavaloğlu, “Özellikle kışlarına yaklaştıkça fiyatlar daha indirimli olduğu için otel fiyatları daha cazip. Artan maliyetler konusunda da otellerin mağduriyetleri devam ediyor. Kışın otellerin açık kalması daha zor hale gelecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz