• 15 Mayıs 2024 08:09
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Anda Barut Collection Didim açıldı. Didim'e sınıf atlatacak

Bu haberi dinleyin
15 Mayıs 2024 Anda Barut Collection Didim açıldı. Didim'e sınıf atlatacak

 

Ege ve Akdeniz Bölgelerindeki tesisleriyle 52 yıldır sektöründe faaliyet gösteren Barut Hotels. Didim Delice Yarımadasında yaklaşık 150 milyon Euro'luk yatırımla kurduğu yeni oteli Anda Barut Collection hizmete aldı. 

Anda Barut Collection Genel Müdürü Cem Karacan, otelin yaklaşık 200 dönümlük arazi üzerine kurulduğunu söyledi. Karacan "İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Milas-Bodınm Havalimanının beslediği Didim. sahip olduğu spor, kültür ve altyapısı ile geleceğin yıldızı olacak.rıca Didim. devletin de yatırım yaptığı ve desteklediği bir bölge. Bu nedenle otelimizi Didim'de kurma kararı aldık" dedi. 

Anda Barut Collection, aile, toplum (community). yetişkin ve villa olmak üzere dört ana bölümden oluşuyor. 

Toplamda 558 oda ve bin 188 yatak kapasitesine sahip olan tesis ilk etapta 850 çalışan ile hizmet verecek.

Karacan. Ege Bölgesinin en büyük toplantı salonundan birinin Anda Barut Collection'da bulunduğunu söyledi.

Karacan "Çalışanlarımız için 300 odalı lüks bir lojman kurduk.rıca. sektörünün gelişimi açısından nitelikli eğitimi çok önemsiyoruz. Personelimize 8dır eğitim veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Anda Barut Collection'da bu yıl doluluk oralımın yüzde 65-70'e ulaşacağı bilgisini veren Karacan "Ziyaretçilerimizin yüzde 80'i yabancı, yüzde 20 si ise yerlilerden oluşacak. 

"Turizm hizmetleri sürdürülebilir olmalı"

Karacan,in 12a yayılması, sürdürülebilirlik ve nitelikli eğitimin, ve otelcilik sektörünü daha da ilerleteceğini söyledi. Karacan "Yaz sezonu kısa olduğundan 12a yaymak gerekir. Böylece nitelikli personelimizi de bırakmamış olacağız. Sektör, sürdürülebilirlik konusuna daha da eğilmeli. Herkesin bilinçlendiği ve hayattaki seçimlerini çevre duyarlılığıyla yapmaya başladığı şu dönemde, hizmetlerimizin denı doğrultuda bir dönüşüm geçirmesi gerekir" diye konuştu.