• 12 Eylül 2024 16:36
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Almanya Schengen’i askıya aldı, sınırlardan geçişler kontrollü olacak

Bu haberi dinleyin
12 Eylül 2024 Almanya Schengen’i askıya aldı, sınırlardan geçişler kontrollü olacak

Almanya düzensiz göç tehdidini gerekçe göstererek Schengen Anlaşması’nı askıya aldı. Sınırlarda kontrollü geçiş dönemi başladı. 

Almanya, Avrupa Birliği içinde serbest dolaşımı öngören Schengen Anlaşması’nı 16 Eylül 2024 tarihi itibariyle serbest dolaşımı öngören Schengen'i fiilen askıya aldı. Buna göre, “sakıncalı görülen” kişiler vizesi olsa dahi geri çevrilebilecek. Bu uygulamanın Türk vatandaşlarının seyahatlerini de olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Federal İçişleriı Nancy Faeser, karara gerekçe olarak “düzensiz göç”ü gösterdi. Söz konusu kararın alınmasında iki hafta önce Solingen kentinde 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan bıçaklı saldırının etkili olduğu ifade ediliyor. 

Buna göre kara sınırlarında kontroller yapılacak ve Alman yasaları gereği, sınır polisleri vizesi olsa bile 'sakıncalı gördüklerini' ülkeye almayacak. 

16 Eylül’den başlayarak Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika, Danimarka’dan gelenlere 6 boyunca sınır kontrolleri yapılacak.’dan bu ülkelere gidiş ise serbest olacak.

Uygulamaya Türkler de dahil

Kaçak Türk, Suriyeli, Afgan ya da Afrika ülkesinden birisi, ülkeye giriş izni yoksa ya da giriş yasağı varsa geri çevrilecek. İltica talep edenler ise kamplara gönderilecek. Vize alarak’ya giden Türkler’in de bu muameleye tabi olacağı ve sınırdan geri çevrilebilecekleri belirtiliyor. 

Alman sınırlarından geri çevrilenlerin sayısı 2022’ye göre 2023 yılında dört kattan fazla arttığı ifade ediliyor. 

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz