• 05 Ocak 2024 09:15
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

"alkolsüz tatil " yayılıyor. Ama dini nedenle değil

Bu haberi dinleyin
05 Ocak 2024 "alkolsüz tatil " yayılıyor. Ama dini nedenle değil

Sağlık ile ilgili duyarlılıkların artmasına bağlı olarak "alkolsüz tatil - teetotal"in yükselen trendler arasında olduğu belirtiliyor.

Kuoni’nin yaptığı araştırmaya göre dini nedenlerle değil sağlık nedeniyle alkol almadan tatil yapanların tercih ettiği destinasyonlar arasında Türkiye ve İtalya öne çıkıyor. Kuoni daha önce de yaptığı araştırmada benzen sonuçlar çıkmıştı.

Araştırma kapsamında 1000’den çok kişinin katıldığı ankete katılanlara tatilde alkollü içki içmeyen teetotaller için en popüler tatil destinasyonları sorusuna ABD ilk sırada yer alırken, onu Türkiye ve İtalya izliyor.

Amerika

Ankete katılan alkolsüz tatilcilerin Amerika'yı ilk sırada göstermelerinin nedeni keşfedilecek 50 eyaletin bulunduğu ülkede herkes için yapılacak bir şeyler olduğu İster New York ve Chicago gibi şehirlerde alışveriş, gezi ve gösterilerle dolu eğlence dolu bir hafta sonunun ardından, ister vahşi doğada doğayla yeniden bağlantı kurarak ve Yosemite veya Büyük Kanyon'un nefes kesici manzaralarını seyrederek geçen bir hafta yaşanabildiği belirtiliyor.

“Ayık seyahat”

Öte yandan Euronews Travel “ayık seyahat” adı altında düzenlediği ankete çok sayıda Avrupa ülkesi de yer alıyor.

Türkiye seçilme nedeni

Alkolsüz,ık tatil vb. adı altında Teetotaller için düzenlenen programlarda destinasyon olarak Türkiye’nin tercih edilme nedeni bu amaçla çıkılan tatil yerinde alkol almadan yapılacak etkinlik sayısının diğerlerine göre daha fazla olması gösteriliyor.

Bu kapsamda İstanbul'da Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı'yı ezme, Fethiye Ölüdeniz'in mavi lagününde yüzme, Dalyan'da deniz kaplumbağalarını görme Derinkuyu'nun yeraltı şehrini görme de ve Kapadokya'da mehtaplı bir yürüyüş yapılacak etkinlimler olarak gösteriliyor.

Anket sonuçlarını değerlendiren Euronews Travel editörü “Türkiye'nin şu anda Avrupa'nın en iyi değere sahip destinasyonlarından biri olduğunu görmekten memnun olacaksınız. Pitoresk ve cep dostu bir kaçış için Akdeniz kıyısındaki Marmaris şehrine gidin” diyor.

İtalya ve

Teetotaller için düzenlenen programlar için destinasyon olarak tercih edilen İtalya ve için de şöyle deniyor:

İtalya sürdürülebilir seyahat kararlarınıza bağlı kalmanıza yardımcı olacak.

Alkollü içki olmadan ‘Ayık’ seyahat için en iyi yerler arasında dördüncü sırada yer alan’nın da her şeyin sangria ile ilgili olmadığını görmek için şarap gözlüklerine ihtiyacınız olmayacak.

Öte yandan yükselen trend olmasına bağlı olarak tatil yerlerinde alkolsüz bira, cin ve diğer içecekler yaygınlaşıyor.