• 03 Kasım 2021 15:46
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Alışveriş turizmi için Türkiye çok cazip bir ülke”

Bu haberi dinleyin
03 Kasım 2021 “Alışveriş turizmi için Türkiye çok cazip bir ülke”

 

Döviz kurlarında çok kısa sürede yaşanan sert artışın yanı sıra Avrupa Birliği'nde (AB) seyahatlerde katı şartların uygulanmaya devam etmesi, alışverişinde Türkiye'ye yaradı.

Tescilli Markalar Derneği (TMD) Başkanı İzzet Stamati, TL'nin bu kadar kısa sürede bu kadar çok değer kaybetmesinin alışverişi için Türkiye'yi cazip hale getirdiğini söyledi.

AB'de birçok ülkeye seyahat kısıtlaması ya da seyahate yönelik sert tedbirlerin uygulanmasının da bunda önemli bir etken olduğunu vurgulayan Stamati, "Türkiye, Ortadoğu'dan Orta Asya ülkelerine kadar milyarlarca nüfusa birkaç saat mesafede ve seyahat de AB'ye göre daha kolay. Üstelik kur şu anda alışveriş için oldukça cazip. Bunun etkisi de markaların cirosunda görülmeye başlandı. Daha önce lüks markaların satışlarında yüzde 25 seviyesinde olan yabancı oranı, yüzde 40'a ulaştı" dedi.  

Dünya Gazetesi’nden Yener Karadeniz’in haberine göre lüks tüketimde satışlar 2019'a göre döviz bazında yüzde 35-40 oranında arttı. Sektör temsilcileri, söz konusu rakam içinde yabancı payının yüzde 25'ten yüzde 40'a yükseldiğini söyledi.