• 15 Temmuz 2024 11:31
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“AJet'in rötarla anılmasının önüne geçeceğiz. Rötarlar azalacak”

Bu haberi dinleyin
15 Temmuz 2024 “AJet'in rötarla anılmasının önüne geçeceğiz. Rötarlar azalacak”

Son dönemde adı rötarlarla anılan Türk Hava Yolları/nın (THY) yan kuruluşu düşük maliyetli (Ucuzcu)AJet'ten, yaşanan gecikmelere ilişkin açıklama geldi. 

Bayram dönemi ve Euro 2024 nedeniyle tümşirketlerinde benzer gecikme ve iptaller yaşandığını belirten AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, "Kesinlikle 1 saatin üzerinde rötar yapmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. AJet'in rötarla anılmasının önüne geçeceğiz" dedi. 

ilk yurt dışı uçuşunu Üsküp'e yapan A Jet’in Genel Müdürü Kerem Sarp son dönemde eleştiri konusu olan AJet'in rötarlı uçuşlarına yönelik soruları yanıtlarken her türlü eleştiriye açık olduklarım ancak çok büyük bir emeğin heba edilmemesi gerektiğini belirterek "Kesinlikle 1 saatin üzerinde rötar yapmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. AJet'in rötarla anılmasının önüne geçeceğiz. Normalde alanda 3 yedek uçak bırakıyorduk, 'AJet rötarlı' algısını yıkmak için Ankara'da 5, İstanbul Sabiha Gökçen'de 7 yedek uçağımız var. 12 uçağı yerde bırakmanın maliyeti yüksek ama onu düşünmüyoruz. Bakış açımız maliyet değil" dedi.