• 30 Temmuz 2024 08:40
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

AJet, 2033'e kadar uçtuğu ülke sayısını 50'ye çıkarmayı hedefliyor

Bu haberi dinleyin
30 Temmuz 2024 AJet, 2033'e kadar uçtuğu ülke sayısını 50'ye çıkarmayı hedefliyor

 

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, şu anda yaklaşık 32 ülkede, 52 yurt dışı noktasına uçtuklarını belirterek, "İlk başta 32 ülkeyi 2025'e kadar 43 ülkeye, 2033'te bunu 50 ülkeye çıkartmayı hedefliyoruz." dedi.

Kerem Sarp, AJet'in, Türk Hava Yollarıyla (THY) mantalite olarak, çalışma kültürü olarak tamamen birbirindenrı ve prensiplerinin farklı olduğunu söyledi.

AJet'in tamamen düşük maliyetli bir hava yolu konseptiyle çalışacağını belirten Sarp şunları söyledi: “Sektördeki taşıyıcıların hizmet kalitesine ise yakın ve bunun birazcık daha üstünde hizmet vereceğiz. Ama ilk başta ne yaptık? Biz bütün kontuarları'denırdık. Niye? marka algısıyla AJet'in marka algısı birbirinin içine girmesin diye. Yurt içi meydanlarda, yurt dışı meydanlarda fiziki şartların izin verdiği her yerde bunu yaptık. İki, yurt dışı ve yurt içinde teşkilat yapılanmamız olmadığı için handling firmalarıyla bizim adımıza bizi temsil edecek birer tane yetkili atadık ve bunlarla ilgili kontakları bitirdik. Bir operasyon anında bir aksaklık olduğunda bu kişilerin yolcularımızla ilgilenmesi ve onların uçuş aksaklığında yaşadığı sorunları tolere edip azaltması için kontratlarımızı bu şekilde bütün dünyanın her yerinde yaptık."

"2025'e gelmeden 150 uçağa daha hızlı ulaşacağımızı görüyoruz"

Kerem Sarp, 3 yıllık süreçte 100'e yakın uçağın AJet işletme ruhsatına geçmesini planladıklarını aktararak, "Bu sene 5'ti bunu 8 yaptık. Önümüzdeki sene için şu anda biz pilot alım ilanlarına çıktık, yurt içi ve yurt dışı. Buradan gelecek pilot sayısı bizim için çok önemli. Buradan gelecek pilot sayısına göre de hemen mevcutta eskide kullanılan Anadolu Jet uçaklarını hızlı şekilde kendi işletme ruhsatımıza geçirip yine onları AJet olarak uçuracağız" dedi.
On yıllık stratejilerine değinen Sarp, filodaki uçak sayısını 2028'de 150'ye ulaştırma, ondan sonra da 200 uçağı geçme hedeflerinin olduklarını söyledi.

Sarp, bu hedefleri sürekli takip ettiklerini dile getirerek, "Ben şunu söylüyorum, biz 2025'e gelmeden önce eğer beklediğimiz büyümeleri gerçekleştirirsek, 150 uçağa daha hızlı ulaşacağımızı görüyoruz. Şu anda ciddi anlamda bir talep var. Bu talebi karşılamakta şu anda zorluk çekiyoruz. Yani bugün 80 değil, 90 değil, bundan 10 tane daha fazla uçağımız olsaydı şu anda çok daha fazla opere edebileceğimizi ve bu uçakları da doldurabileceğimizi görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Şu anda 32 ülkeye uçuyoruz, 2033'te bunu 50 ülkeye çıkartmayı hedefliyoruz"

Sarp, yeni rotalara da değinerek, şu anda yaklaşık 32 ülkede, 52 yurt dışı noktasına uçtuklarını belirtti. İlk başta 32 ülkeyi 2025'e kadar 43 ülkeye, 2033'te ise bunu 50 ülkeye çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.