• 05 Eylül 2024 01:04
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

350 bin alacaklısı olan FTI‘nin tasfiye süreci başlıyor

Geçtiğimiz haziran ayında iflası açıklanan Almanya merkezli tur operatörü FTI için tasfiye süreci başlatıldı. 3 Haziran 2024 Pazartesi günü Münih Yerel Mahkemesinde iflas davasının açılması için başvuruda bulunan Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörü olan FTI GROUP'un ana şirketi FTI Touristik GmbH’nın tasfiye süreci için takvim belirlendi. Tasfiye sürecinin, Münih Bölge Mahkemesi’nin 1 Eylül 2024 tarihli kararıyla resmen başladığı bildirildi.

Bu haberi dinleyin
05 Eylül 2024 350 bin alacaklısı olan FTI‘nin tasfiye süreci başlıyor

Toplam borç 1 milyar avro

Toplam 1 milyar avro borcu olan ve tahminen 350 bin civarında alacaklısı bulunan FTI için geçici olarak iflas yöneticisi atanmıştı. FTI iflas yöneticisi Axel Bierbach, tahmini 350 bin alacaklının alacak kaydı için 20 Kasım 2024 tarihinde Münih’te bir alacaklı toplantısı düzenleneceğini açıkladı. Bierbach’ın verdiği bilgilere göre, alacaklıların büyük çoğunluğunu paket tur müşterileri oluşturuyor. 

Paket tur müşterilerinin alacaklarının Alman Seyahat Güvenlik Fonu (DRSF) tarafından ödeneceği, ancak sayıları 2-3 bin civarında olduğu düşünülen otelci ile diğer hizmet sağlayıcılar ve tedarikçilerin alacaklarını alıp alamayacağı ise merak konusu. Seyahat iptal sigortası veya geziler için talepler ve benzeri ek hizmetler dolayısıyla alacakların tahsili için iflas yöneticisine başvurulması gerekiyor.

Otellerin satışı için görüşmeler sürüyor

FTI’ın 8’i kendi mülkiyetinde toplam 54 otele sahip olduğunu hatırlatan iflas yöneticisi Bierbach özellikle otellerin satışından büyük beklentileri olduğunu söyleyerek, “Bu alanda yatırımcı arayışı çok başarılı gidiyor. Teklif sahipleri ile yoğun görüşmeler içindeyiz.’daki bir otel hariç hepsi açık kalmaya devam ediyor ve dolulukları iyi seviyelerde” dedi. Bierbach, FTI Grubu’na ait yaklaşık 11.000 çalışandan 7.500’ünün otellerde istihdam ediliyor olmasını önemli bir avantaj olarak yorumladı. FTI’nin’daki 320 çalışanının geçen sürederılarak yeni iş buldukları, 600’ünün 1 Eylül itibariyle işten çıkarılacağı belirtiliyor. 130 çalışanın ise uzlaşma süreçlerini devam ettirmek üzere şirket bünyesinde çalışmaya devam edeceği açıklandı. 

DMC şirketleri zorda

FTI’nin 17 farklı ülkedeki destinasyon yönetim şirketi (DMC) için tasfiye sürecinin ise daha zor koşullarda gerçekleşmesinin beklendiğini belirten iflas yöneticisi Bierbach, yaklaşık 1.500 kişinin çalıştığı DMC şirketlerinin yeni tur operatörleri ile anlaşmaya varmasını umut ettiklerini kaydetti. 

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz