• 27 Ağustos 2024 07:01
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

10 havayolu şirketi İsrail uçuşlarını durdurdu

Bu haberi dinleyin
27 Ağustos 2024 10 havayolu şirketi İsrail uçuşlarını durdurdu

 

İsrail ile Hizbullah arasında artan gerginlik, uluslararası hava trafiğini etkiledi. İsrail'e yapılacak 52 sefer iptal edildi.

İsrail ile Hizbullah arasında artan gerginlik, uluslararası hava trafiğini etkiledi. İsrail'e yapılacak 52 sefer iptal edildi.

İsrail ile Hizbullah arasında artan gerginlik, uluslararası hava trafiğini etkiledi. İsrail'e yapılacak 52 sefer iptal edilirken, yüzlerce uçuş da ertelendi. İsrail'in resmi televizyon kanalı KAN'ın haberine göre, Fransız Havayolları ve Transavia Hava Yolları gibi 10 yabancı hava yolu şirketi, İsrail'e planlanan seferlerini iptal etti.

52 Sefer İptal Edildi, Yüzlerce Sefer Ertelendi

Haberde, özellikle Fransız Havayollarının Tel Aviv'e gidiş-dönüş seferlerini iptal eden sayılı yabancı şirketler arasında yer aldığı belirtildi. Temmuz sonlarından bu yana, bölgede savaş çıkma ihtimaline karşı yaklaşık 20 uluslararası hava yolu şirketi İsrail'e seferlerini iptal etmişti.

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Gerilim Tırmanıyor

İsrail ordusu, Hizbullah’ın İsrail’i hedef almayı planladığını öne sürerek Lübnan’a "önleyici saldırı" başlattığını açıklamıştı. Bu gelişmenin ardından Hizbullah, Beyrut'ta üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’e düzenlenen suikasta misilleme olarak İsrail’e 320 roket ve insansız hava aracıyla saldırı gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

İsrail ordusu, bu sabah Lübnan'a düzenlediği saldırılara 100 savaş uçağının katıldığını ve İsrail'in merkezini vuracak şekilde konumlanan füze rampalarından 40'ının hedef alındığını bildirdi.